Από τον Ιούλιο του 2018 η Google έκανε γνωστό ότι από την νέα έκδοση του Chrome 68, όσα site δεν έχουν πιστοποιητικό ασφαλείας SSL και φορτώνονται με HTTP θα αντιμετωπίζονται ως «μη ασφαλή»

Τι είναι το SSL;

To SSL(Secure Sockets Layer) είναι ένα πρωτόκολλο που δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ του server που φιλοξενεί ένα website και του browser ενός επισκέπτη.
Έτσι προστατεύονται όλες τις πληροφορίες που μεταφέρονται από και προς το website, όπως username, κωδικοί, αριθμοί πιστωτικών καρτών κτλ.

Ασφαλής σύνδεση

Κάθε φορά που ένας επισκέπτης εισέρχεται στο website σου, δημιουργείται μία κρυπτογραφημένη σύνδεση με τον browser που χρησιμοποιεί.

Ενδείξεις ασφάλειας

Ο επισκέπτης του website θα δει ένα λουκέτο και το https:// να εμφανίζεται στην γραμμή διευθύνσεων του browser του και θα ξέρει ότι οι πληροφορίες του είναι ασφαλείς.

Κρυπτογραφημένη μεταφορά δεδομένων

Όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται από και προς το website σου κρυπτογραφούνται ώστε να μη μπορεί κάποιος τρίτος, χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, να τα διαβάσει ή να τα υποκλέψει.

Όσα sites δεν έχουν SSL- HTTPS θα πέσουν στη Google

Οι επιπτώσεις που θα έχει η μετάβαση από το HTTP στο HTTPS στο SEO και στην οργανική κατάταξης της Google είναι πάρα πολλές.

Αρχικά όσα site είναι HTTP ή έχουν backlinks από HTTP ιστοσελίδες που δεν διαθέτουν SSL, θα θεωρούνται από την Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης ως «μη ασφαλή», με αποτέλεσμα να σημειώσουν πτώση στην οργανική κατάταξη.

HTTPS sites στον Chrome

Συμπεριφορά Chrome στα HTTPS sites

Όσα sites έχουν SSL-HTTPS θα ανέβουν στη Google

Αντίθετα όλα τα sites που έχουν ήδη εγκατεστημένα πιστοποιητικά ασφαλείας και βρίσκονται σε HTTPS, καθώς επίσης έχουν καιbacklinks από SSL-HTTPS sites, θα ανέβουν στις οργανικές αναζητήσεις της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης, με αποτέλεσμα και την αύξηση της επισκεψιμότητας τους γενικότερα.

Βάλε σήμερα κιόλας SSL στο site σου

Θα πρέπει σήμερα κιόλας να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας και να μεταβείτε στην μετά SSL εποχή με ασφάλεια.
Επιπρόσθετα δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το SSL αποτελεί και ένα από τους παράγοντες κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Μην αφήσεις κανέναν Browser να “αμαυρώσει τη φήμη” του site σου για ένα “S”

Προστάτεψε το site & τους επισκέπτες σου