Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου2018-09-18T18:19:44+00:00

Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου

Ποιοί είμαστε

Η διευθυνση του site μας είναι: https://www.webbies.gr

Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών του webbies.gr από τον επισκέπτη ή τον χρήστη προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία του με τους παρακάτω όρους χρήσης, που ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου, των σελίδων, των γραφικών, των εικόνων, των φωτογραφιών και των αρχείων που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα μας.

Συνεπώς, ο επισκέπτης ή χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους αυτούς πριν από τη χρήση των υπηρεσιών της και εάν δεν συμφωνεί, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου μας.

Ο επισκέπτης-χρήστης παρακαλείται να ελέγχει το περιεχόμενο των συγκεκριμένων σελίδων για ενδεχόμενες αλλαγές. Η εξακολούθηση της χρήσης τoυ webbies.gr ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές σημαίνει την ανεπιφύλακτη εκ μέρους του επισκέπτη-χρήστη αποδοχή των όρων αυτών.

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου (προγράμματα, πληροφορίες, δεδομένα) του παρόντος χώρου διαδικτύου προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και ανήκουν αποκλειστικά στη Webbies (ονομαζόμενη εφεξής ως η «Εταιρεία») ή στον εκάστοτε πνευματικό δημιουργό τους. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο webbies.gr απαγορεύεται να αναδημοσιευτούν μερικά ή ολικά. Τυχόν αναπαραγωγή ή διάδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για οποιαδήποτε χρήση επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας της Εταιρείας ή του πνευματικού δημιουργού ή δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εμφάνιση στον διαδικτυακό τόπο απεικονίσεων, λογοτύπων, ονομάτων, σημάτων κλπ. που αντιπροσωπεύουν την Εταιρεία ή τρίτους δικαιούχους σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους, λαμβανομένου υπόψη ότι προστατεύονται από τις διατάξεις περί εμπορικών σημάτων.

Η Εταιρεία δεν εγγυάται ούτε ευθύνεται για την πιστότητα και ακρίβεια των πληροφοριών που λαμβάνει ο χρήστης μέσω του δικτύου της ούτε για την καθυστέρηση ή αδυναμία χρήσης του δικτύου της ή τυχόν σφάλματα κατά τη μεταφορά δεδομένων ή πληροφοριών (καταστροφή αρχείων, αποθήκευση ιών κλπ.).

Οποιαδήποτε αναφορά ή παραπομπή μέσω δεσμών (links) σε άλλους χώρους διαδικτύου παρέχεται για τη διευκόλυνση του χρήστη. Η Εταιρεία δεν εγγυάται ούτε ευθύνεται για τα περιεχόμενα, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται (διαφήμιση ή πώληση) στους διαδικτυακούς αυτούς χώρους.

Η Εταιρεία ρητά δηλώνει ότι ο χρήστης φέρει την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής, αποθήκευσης, εγκατάστασης και χρήσης των λειτουργιών των προϊόντων λογισμικού που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου της.

Η χρήση του διαδικτυακού τόπου της Εταιρείας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και κατά τρόπο α) που να μην παρεμποδίζεται η χρήση του από τρίτους β) σύμφωνα με το νόμο και τα χρηστά ήθη γ) κατά τρόπο που να μην προκαλούνται βλάβες στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στο δίκτυο που τις παρέχει και τις υποστηρίζει.

Ευθύνη Χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν αυτήν για δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, άσεμνο, και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αντίθετο στα χρηστά ήθη, ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου κάποιου άλλου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές και άλλες διακρίσεις, δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο ή δεν δικαιούται να μεταδώσει σύμφωνα με τη νομοθεσία ή με συμβατική απαγόρευση (όπως εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας), που παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό απόρρητο, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, παραβιάζει με οποιοδήποτε τρόπο την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τις διατάξεις αυτής, δύναται να παρενοχλήσει τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο χρησιμοποιείται για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση και με την επιφύλαξη όσων αναφέρονται παραπάνω, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τρίτους (ενδεικτικά μέσω e-mail, facebook, twitter κ.λπ.) για οτιδήποτε διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας.

Υπηρεσίες Ενημέρωσης

Η ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, ομάδες ειδήσεων, φόρουμ, συναφείς ιστοσελίδες ή/και άλλες δυνατότητες επικοινωνίας γενικότερα. Οι χρήστες υποχρεούνται κατά συνέπεια να χρησιμοποιούν τις εν λόγω υπηρεσίες επικοινωνίας σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, το δημόσιο αίσθημα και τα χρηστά ήθη, χωρίς να παραβιάζουν τα δικαιώματα άλλων που προστατεύονται από το νόμο. Ειδικότερα, κάθε χρήστης έχει την υποχρέωση να μην δημοσιεύει:
πορνογραφικό, άσεμνο, ερωτικό υλικό, υλικό που ενθαρρύνει την παιδοφιλία
υλικό επιζήμιο και αντίθετο στην εθνική και/ ή κοινοτική και/ ή διεθνή νομοθεσία για τον ελεύθερο ανταγωνισμό
υλικό επιζήμιο και αντίθετο στην εθνική και/ ή κοινοτική και/ ή διεθνή νομοθεσία για την εμπορική επικοινωνία
υλικό προσβλητικό ή με σκοπούς αντίθετους στα χρηστά ήθη
υλικό με σκοπούς αντίθετους στη δημόσια τάξη
υλικό επιζήμιο για τα δικαιώματα τρίτων, με ιδιαίτερη αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας
υλικό που κατέχεται ή έχει αποκτηθεί παράνομα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, πειρατικό λογισμικό ή/και αντίγραφα χωρίς άδεια)
πληροφορίες ή βάσεις δεδομένων σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η παραβίαση αυτών των κανόνων θα παρέχει στην Εταιρεία το δικαίωμα να διακόψει άμεσα την πρόσβαση στη ιστοσελίδα για το χρήστη που ενέχεται με τις εν λόγω παραβιάσεις.

Διαφημίσεις και Χορηγοί

Ο χρήστης οφείλει να είναι ενήμερος ότι στην ιστοσελίδα μπορούν να καταχωρούνται διαφημιστικά μηνύματα και μηνύματα χορηγών. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε καταγγελία σχετικά με το περιεχόμενο διαφημιστικού υλικού που υπάρχει στην ιστοσελίδα θα πρέπει να διαβιβάζεται στους άμεσους ενδιαφερόμενους, δεδομένου ότι η Εταιρία ουδεμία σχετική ευθύνη φέρει.

Διαγραφή Χρηστών

Οποιοσδήποτε από τους χρήστες, σε οποιοδήποτε στάδιο, μπορεί να ακυρωθεί για τους εξής λόγους:
Σε περίπτωση που δεν υπογράψει τη σχετική δήλωση ότι δεν περιλαμβάνεται στις κατηγορίες προσώπων που δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν.
Σε περίπτωση που για οιοδήποτε λόγο δεν αποδεχθεί τους παρόντες όρους στο σύνολό τους, που όλοι θεωρούνται ουσιώδεις.
Σε περίπτωση που δεν εμφανισθεί ή δεν κατέστη δυνατό να ευρεθεί προκειμένου να παραλάβει το προϊόν, στην ορισμένη από την Εταιρία προθεσμία.

Προσωπικά Δεδομένα – Πολιτική Απορρήτου

Η Εταιρεία θέτει σε ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2472/97 που εφαρμόζεται στις βάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και με τον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή τους λαμβάνοντας υπόψη την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και διοικητικών μέτρων.

Η Εταιρεία έχει λάβει τα τεχνικά μέτρα που διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την μετάδοση, διαχείριση και αποθήκευσή τους, η φύση του διαδικτύου όμως είναι τέτοια που τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη προστασία. Γι’ αυτό το λόγο, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας και με εναλλακτικά μέσα (π.χ. τηλεφωνικά).

Η Εταιρεία είναι υπεύθυνη επεξεργασίας και οφείλει να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών και των χρηστών του ιστότοπου σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (679/2016), καθώς και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών (Όνομα, Επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, κλπ.), εφόσον αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας για την επικοινωνία με αυτούς.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών (διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η καταχώρηση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης αλληλογραφίας σε προκαθορισμένα πεδία του ιστότοπου, για την υπενθύμιση μη ολοκληρωμένης αγοράς για προϊόντα τα οποία έχουν προστεθεί και παραμένουν στο καλάθι αγορών.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών (διεύθυνση IP), εφόσον επιτραπεί από τους ίδιους, με σκοπό την εύρεση του πλησιέστερου καταστήματος.

Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών μέσω της χρήσης cookies για την βελτίωση της ιστοσελίδας και της προσαρμογής του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες περιηγούνται σε αυτήν και την καλύτερη εμπειρία τους.

Ασφάλεια SSL

Η Εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες, με πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση 4096-bit (την πιο ισχυρή σήμερα), για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

Cookies

Ο ιστότοπος της Εταιρείας χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων, τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets) κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιούνται για να «θυμούνται», όταν ο υπολογιστής ή η συσκευή σας έχει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία των ιστοσελίδων μας και για να σας βοηθήσουμε να ψωνίζετε online. Χρησιμοποιούνται επίσης για την προσαρμογή των προϊόντων και των υπηρεσιών, που προσφέρονται και διαφημίζονται σε εσάς, τόσο στις ιστοσελίδες μας όσο και σε άλλους ιστότοπους ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση και την αγοραστική σας συμπεριφορά, όταν αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο από τον ίδιο υπολογιστή ή συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις προβαλλόμενες σελίδες, τα προϊόντα που αγοράσατε και τη περιήγηση σας στον ιστότοπο. Δεν χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή ή την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το όνομα, τη διεύθυνση ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η Εταιρεία μας μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για να παρακολουθεί την περιήγηση και την αγοραστική σας συμπεριφορά.

Τα στοιχεία των χρηστών και των συναλλαγών θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την Εταιρεία θα συναινούν και θα αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής.

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, παρά μόνο σε αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και που είναι απαραίτητοι ή διευκολύνουν την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, δηλαδή άλλη από το σκοπό της διαβίβασης σύμφωνα με τα παραπάνω. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, χρησιμοποιούμε τρίτους παρόχους, όπως εταιρίες μεταφορών, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας. Ενημερώνουμε ότι οι ως άνω κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας και άρα ως τέτοιοι δεν προβαίνουν σε καμία επεξεργασία των δεδομένων σας πέραν των ανωτέρω σκοπών διαβίβασης. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία μας δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού της τόπου σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων, αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων μας στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται.

Επίσης και με τον παρόν γνωστοποιείται η ύπαρξη του δικαιώματος ενημέρωσης, πρόσβασης, διαγραφής, εναντίωσης, περιορισμού σκοπού και φορητότητας σύμφωνα με τα άρθρα 12-22 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της εφαρμοστέας εθνικής νομοθεσίας).

Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

Η πολιτική αυτή σχετίζεται με όλους εσάς που αγοράζετε και χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας μέσω των σημείων πώλησης μας (καταστήματα), μέσω τηλεφώνου, εφαρμογών ή μέσω του ιστότοπου μας.

Η Πολιτική Απορρήτου της Εταιρείας μας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, και τέλος για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

Μάθετε περισσότερα για τα Cookies που χρησιμοποιούμε

Google Analytics

To webbies.gr χρησιμοποιεί τις ακόλουθες λειτουργίες του Google Analytics βάσει των διαφημίσεων προβολής: Επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης Δικτύου εμφάνισης Google, ενσωμάτωση του Διαχειριστή καμπάνιας Doubleclick και αναφορές δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων.

Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, οι επισκέπτες μπορούν να εξαιρεθούν από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής και να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google.

Το webbies.gr χρησιμοποιεί επαναληπτικό μάρκετινγκ με το Google Analytics για διαφήμιση στο Διαδίκτυο.

Τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, ενδέχεται να προβάλλουν τις διαφημίσεις μας σε ιστότοπους στο Διαδίκτυο.

Το webbies.gr και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν cookies αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookies τρίτων (όπως το DoubleClick cookie), για την ενημέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφημίσεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες επισκέψεις κάποιων χρηστών στον ιστότοπό μας.

Το webbies.gr και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν cookies αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookies τρίτων (όπως το DoubleClick cookie), για την εκτέλεση αναφορών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμφανίσεις των διαφημίσεών μας, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήμισης και οι αλληλεπιδράσεις με αυτές τις εμφανίσεις διαφημίσεων και υπηρεσίες διαφήμισης σχετίζονται με επισκέψεις στο webbies.gr.

Συλλογή δεδομένων

Κατά τη χρήση του site της Εταιρείας συλλέγονται και αποθηκεύονται σε log files του server στοιχεία όπως η IP του χρήστη, ο browser του, το λειτουργικό του σύστημα, η ημερομηνία και η ώρα κάθε κλήσης προς τους server μας, το από πού ήρθε στο site μας (referrer) και άλλα παρεμφερή στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τον χρήστη, χρειάζονται όμως για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των server μας, τη βελτιστοποίηση των διαφημίσεών μας, αλλά και την παροχή πληροφοριών στις αρχές σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων.

Εγγραφή στο newsletter μας και φόρμες επικοινωνίας

Στο site της Εταιρείας μπορούν οι χρήστες να εγγραφούν στο newsletter μας, αλλά και να επικοινωνήσουν μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή της φόρμας αίτησης του τιμοκαταλόγου μας και άλλου υλικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις το email, το όνομα, η ημερομηνία και ώρα αποστολής και η IP του χρήστη αποθηκεύονται στο server μας, αλλά και σε εξωτερική υπηρεσία αποστολής newsletter, το MailChimp και ξεκινά η αποστολή ενημερωτικών και εκπαιδευτικών email. Σε κάθε αποστολή ο παραλήπτης έχει τη δυνατότητα να διακόψει τη λήψη επόμενων email επιλέγοντας την απεγγραφή του από το εκάστοτε newsletter.

Τα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά email της Εταιρείας περιέχουν tracking pixels που επιτρέπουν τη στατιστική ανάλυση της επιτυχίας ή αποτυχίας κάθε αποστολής. Από το tracking pixel μπορούμε να δούμε αν κάποιο email ανοίχτηκε και σε ποια links του έγινε κλικ.

Σε περίπτωση που μέσω της φόρμας επικοινωνίας αιτηθείτε προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας ή διαφημιστικής καμπάνιας, τα στοιχεία σας αποθηκεύονται για την επεξεργασία τους από το τμήμα πωλήσεων της Εταιρείας.

Email marketing

Στην webbies.gr επιτρέπεται κατόπιν συγκατάθεσης να στέλνει σε πελάτες e-mails marketing. Η συγκεκριμένη μορφή της συγκατάθεσης πρέπει να δίνεται ελεύθερα, να είναι συγκεκριμένα ενημερωμένη και σαφής. Αυτά τα προαπαιτούμενα εκπληρώνονται όταν πελάτες έχουν επιλέξει να λάβουν e-mails marketing (ενεργά σύμφωνοι).

Οι πελάτες θα έχουν πάντα το δικαίωμα να διαφωνήσουν, κατόπιν απαιτήσεως και χωρίς κόστος, στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σχετικών με τον πελάτη για σκοπούς άμεσων δραστηριοτήτων marketing χωρίς να πρέπει να παρέχουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Οι πελάτες μπορούν να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο “Απεγγραφή” τον οποίο θα βρουν στα e-mails που λαμβάνουν από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στη διεύθυνση [email protected] Μόλις ένας πελάτης έχει διαφωνήσει, τα προσωπικά δεδομένα αυτού του πελάτη δεν θα επεξεργαστούν πλέον για άμεσο marketing.

Τα e-mails περιέχουν πληροφορίες οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι ενδιαφέρουσες για τους πελάτες μας τέτοιες όπως τα πιο πρόσφατα νέα σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Σχόλια στο blog

Οι χρήστες των site μας έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν σχόλια στο blog μας. Σε αυτή την περίπτωση αποθηκεύεται το όνομα, το email, η ημερομηνία και ώρα καταχώρησης και η IP τους στους server μας. Σε περίπτωση που έταιρος χρήστης αφήσει σχόλιο σε blog post όπου προηγούμενοι χρήστες έχουν αφήσει σχόλιο, τότε οι προηγούμενοι χρήστες ενημερώνονται με email για το νέο σχόλιο. Αυτό χρειάζεται ώστε να μπορούν να ανταπαντήσουν άμεσα.

Αποστολή βιογραφικού και εγγραφή στο σύστημα αξιολόγησης υποψήφιων συνεργατών ή affiliates

Σε περίπτωση που μας αποστείλετε το βιογραφικό σας για να συνεργαστείτε με την Εταιρεία, θα σας ζητηθούν πολλά προσωπικά στοιχεία, όπως ημερομηνία γέννησης, τόπος κατοικίας, προσωπικά ενδιαφέροντα, προηγούμενοι εργοδότες, εργασιακό ιστορικό, εκπαίδευση κτλ. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στους server μας, δεν διατίθενται σε τρίτους.

Παραγγελίες προϊόντων

Προκειμένου να εκπληρώσουμε τον βασικό σκοπό της Εταιρείας που είναι η πώληση προϊόντων. Τα στοιχεία σας θα κρατηθούν για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκπληρώσουμε την παράδοση των προϊόντων και οποίες πιθανές συμβατικές υποχρεώσεις προκύπτουν από την πώληση (πχ επιστροφή, εγγυήσεις) όπως ορίζει ο νόμος.

Δημιουργία λογαριασμού

Στην περίπτωση που το επιθυμείτε για την εύκολη παρακολούθηση του ιστορικού των αγορών σας ή σχετική σας πληροφόρηση για τα νέα της Εταιρείας κ.α.

Επικοινωνία

Χρήση των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να γίνει διαχείριση ενός αιτήματος σας (πχ αλλαγή διεύθυνσης αποστολής) ή οποιαδήποτε άλλης δυσκολίας, απορία ή ερωτήματος προκύψει για την σωστή εκτέλεση της παραγγελίας σας ή του αιτήματος σας.

Προώθηση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους

Προώθηση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας (πχ εταιρία courier που θα αναλάβει την παράδοση της παραγγελία σας).

Αποστολή αιτημάτων έρευνας ικανοποίησης

Αποστολή αιτημάτων έρευνας ικανοποίησης προκειμένου να βελτιώσουμε τα προσφερόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες μας και εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπο μας.

Προσωπικά δεδομένα για την εκπλήρωση των υπηρεσιών μας

Ενδέχεται να σας ζητηθούν προσωπικά δεδομένα για την εκπλήρωση υπηρεσιών προς εσάς, όπως την παροχή φιλοξενίας, την κατοχύρωση domain κτλ. Τα δεδομένα αυτά διατίθενται για το σκοπό της εκπλήρωσης της υπηρεσίας και στους αντίστοιχους παρόχους, μητρώα ονομάτων, εκδότες SSL, παρόχους server κτλ.

Στατιστική ανάλυση δεδομένων επισκεψιμότητας

Δεδομένα συμπεριφοράς στα site μας, όπως ποιες σελίδες επισκέπτεται, χρόνους παραμονής, από ποια site ήρθε (referrer), συχνότητα επισκέψεων κτλ. αποθηκεύονται σε τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Analytics για το σκοπό της βελτίωσης του μάρκετινγκ της Εταιρείας. Αυτά τα δεδομένα δεν ταυτοποιούν προσωπικά τους χρήστες. Αυτές οι τρίτες υπηρεσίες αποθηκεύουν cookies για να λειτουργήσουν.

Remarketing

Για σκοπούς διαφήμισης, παρέχονται δεδομένα επισκεψιμότητας σε τρίτες υπηρεσίες, όπως το Google και το Facebook με σκοπό την εμφάνιση διαφημιστικών μηνυμάτων σε site τρίτων.

Συνεργασία με τις αρχές

Προσωπικά δεδομένα μπορεί να κοινοποιηθούν σε δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Εγγυήσεις που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

Όταν μας χορηγείτε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται και διαχειρίζονται με ασφάλεια. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε επαρκή φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους μόνο τους εργαζόμενους και στα καταστήματα της Εταιρίας, τα οποία χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που επιθυμείτε. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε όλους τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

  • η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται μόνο στον αριθμό των εξουσιοδοτημένων ατόμων για τους συγκεκριμένους σκοπούς
  • στα συστήματα IT που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των δεδομένων διασφαλίζεται η πρόσβαση μόνο από εξουσιοδοτημένα προς τούτο άτομα
  • η πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα IT παρακολουθείται προκειμένου να εντοπισθεί και αποτραπεί άμεσα η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση
  • χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη
  • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους
  • περιοδικός έλεγχος (ανά 5ετία) και απενεργοποίηση μη ενεργών λογαριασμών.

Τα Δικαιώματα σας

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Κανονισμός 2016/679) και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

α) Πρόσβασης και Ενημέρωσης
Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.

β) Διόρθωσης
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς.

γ) Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας.

δ) Φορητότητας
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιον άλλον οργανισμό για εσάς.

ε) Διαγραφής
Έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

στ) Υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια αρχή
Τέλος, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Ελληνική ανεξάρτητη αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων σας (http://www.dpa.gr/)

Συνεργαζόμενες εταιρίες – Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η εταιρία δεν μεταβιβάζει σε κανέναν τα προσωπικά σας δεδομένα παρά μόνο σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσει τον κύριο σκοπό της που είναι η πώληση προϊόντων (για παράδειγμα τα στοιχεία σας πρέπει να τα μεταβιβάσουμε στην εκάστοτε εταιρία μεταφορών προκειμένου να παραδοθεί η παραγγελία σας). Επίσης δύναται όπου το επιτρέπει ο νόμος να τα μεταβιβάσουμε σε τρίτους για την εκπλήρωση συναλλαγών, ερευνητικών και προωθητικών ενεργειών πάντα με την συγκατάθεσή σας. Τέτοιοι αποδέκτες μπορεί να είναι εταιρίες παροχής υπηρεσιών οι οποίες παρέχουν προωθητικά & ερευνητικά προγράμματα μέσω διανομής e-mail, ερωτηματολογίων. Η συνεργασία γίνεται τηρώντας τους κανόνες απόρρητου και ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο για την εκπλήρωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πέραν του οποίου τα δεδομένα αυτά διαγράφονται ή μετατρέπονται σε ανώνυμα και μόνο με την μορφή στατιστικών στοιχείων.

Για ερωτήσεις σχετικά με τον έλεγχο και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και για αιτήματα λήψης αντιγράφου ή διαγραφής τους, μπορείτε να στέλνετε e-mail στο: [email protected].

Η χρήση του διαδικτυακού τόπου της Webbies προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον χρήστη των παραπάνω όρων. Οι όροι μπορεί να αλλάξουν, χωρίς προειδοποίηση. Κάθε αλλαγή, θα δημοσιεύεται σε αυτή τη σελίδα.